Vital trends

Power Paddestoelen

Power Paddestoelen

Voedingssupplementen op basis van paddestoelen zoals Chaga, Lion’s Mane, Cordyceps en Reishi worden steeds populairder. In deze blog bespreken we de voordelen van deze supplementen en waarom ze de moeite waard zijn om te overwegen als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Bio Chaga

Chaga is een paddenstoel die van oudsher wordt gebruikt in de Russische en Scandinavische volksgeneeskunde. Chaga staat bekend om zijn hoge gehalte aan antioxidanten en polysachariden, die het immuunsysteem kunnen ondersteunen en ontstekingen kunnen verminderen. Chaga bevat ook betulinezuur. Chaga is als paddestoel een ware superfood. Een echte krachtpatser die bomvol zit met waardevolle stoffen. Chaga bevat zelfs de meeste antioxidanten van alle voedselbronnen op onze planeet. De Chaga paddestoelen in onze supplementen worden in ‘het wild’ geoogst in de bossen van China. Hier groet de Chaga paddenstoel van nature tegen de bast van de berkenboom.

Bio Lion’s Mane

Lion’s Mane is een paddenstoel die eruitziet als een harige bol en wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Lion’s Mane is een van de mooiste paddestoelen in de natuur. Ze zijn roomwit en hebben ‘stekels’ die sierlijk naar beneden hangen, net als de manen van een leeuw. Lion’s Mane staat bekend om zijn vermogen om de cognitieve functie te verbeteren, met name het geheugen en de concentratie. Onze Lion’s Mane supplementen hebben krachtige eigenschappen dankzij de diversiteit aan essentiële aminozuren, polysachariden en beta-glucanen. Onze Lion’s Mane supplementen worden geteeld op een natuurlijke voedingsbodem (gemend zaagsel, tarwezemelen, suikerriet en limoen).

Bio Cordyceps

Cordyceps is een paddenstoel die groeit op de larven van motten en wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Vroeger was Cordyceps zo waardevol dat alleen de keizer het mocht gebruiken. Cordyceps staat bekend om zijn energie-boosting eigenschappen en het vermogen om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Dankzij de stoffen cordycepine, polysachariden, sterolen, spoorelementen en mineralen staat deze paddestoel bekend om zijn versterkende eigenschappen. Onze Bio Cordyceps supplementen zijn 100% vegan en worden gekweekt op een natuurlijke voedingsbodem (biologische rijst).

Bio Reishi

Reishi is ook een paddenstoel die veel wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde en wordt vaak gebruikt als voedingssupplement vanwege de gezondheidsvoordelen. Reishi staat bekend om zijn vermogen om het immuunsysteem te ondersteunen en ontstekingen te verminderen. Het bevat polysachariden en triterpenen, die mogelijk kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de immuunfunctie. Daarnaast wordt Reishi vaak gebruikt om stress en angst te verminderen en om de slaap te verbeteren. Net als bij andere voedingssupplementen is het belangrijk om de dosering en instructies op het etiket te volgen en, indien nodig, een arts of zorgverlener te raadplegen voordat je Reishi-supplementen gaat gebruiken.

Voedingssupplementen op basis van paddestoelen zoals Chaga, Lion’s Mane, Cordyceps & Reishi kunnen verschillende gezondheidsvoordelen bieden, waaronder ondersteuning van het immuunsysteem, verbetering van cognitieve functies en energie-boosting eigenschappen.

Hoewel deze en andere voedingssupplementen over het algemeen veilig zijn, is het belangrijk om je te realiseren dat je je altijd aan de aanbevolen dagelijkse dosering op verpakkingen houdt, tenzij anders geadviseerd. En nog veel belangrijker: een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl is van vitaal belang. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.