Vital trends

Ashwaganda als natuurlijk voedingssupplement

Blog over Ashwaganda

Natuurlijke supplementen zijn populair geworden als een manier om gezondheid en welzijn te verbeteren. Een van de populaire supplementen die de aandacht trekt, is ashwaganda whole root extract, ofwel ashwaganda wortel extract. In deze blogpost zullen we kijken naar de voordelen van ashwaganda whole root extract als voedingssupplement.

Ashwaganda, ook bekend als Withania somnifera, is een kruid dat van nature voorkomt in India, het Midden-Oosten en delen van Afrika. Het wordt al duizenden jaren gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde als een adaptogeen, een stof die het lichaam helpt om te gaan met stress. Ashwaganda wordt ook gebruikt als een algemeen tonicum voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn.

Ashwaganda whole root extract is een supplement dat gemaakt is van de wortel van de ashwaganda plant. Het extract wordt gewonnen uit de wortel en geconcentreerd tot een poeder of capsulevorm. Hieronder staan enkele van de voordelen van ashwaganda whole root extract als supplement:

Verbetert de cognitieve functie: Ashwaganda whole root extract kan helpen om de cognitieve functie te verbeteren, zoals geheugen, aandacht en concentratie. Er is in meerdere studies aangetoond dat het de mentale alertheid kan verhogen en de vermoeidheid kan verminderen.

Verlaagt de cortisolspiegel: Cortisol is een hormoon dat wordt geproduceerd als reactie op stress. Hoge cortisolspiegels kunnen leiden tot gewichtstoename, een verzwakt immuunsysteem en andere gezondheidsproblemen. Ashwaganda whole root extract kan helpen om de cortisolspiegel te verlagen en zo de negatieve effecten van stress te verminderen.

Verbetert de slaapkwaliteit: Ashwaganda whole root extract kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren en slapeloosheid te verminderen. Ashwaganda kan helpen de tijd die nodig is om in slaap te vallen te verkorten en de totale slaaptijd ter verhogen.

Versterkt het immuunsysteem: Ashwaganda whole root extract kan helpen om het immuunsysteem te versterken en de weerstand tegen ziekten te verhogen. In de Ayirvedische geneeskunde wordt gesteld dat Ashwaganda kan helpen om ontstekingen te verminderen en de gezondheid van het hart te verbeteren.

Verbetert de hormonale balans: Ashwaganda whole root extract kan helpen om de hormonale balans te verbeteren, vooral bij vrouwen die last hebben van hormonale onevenwichtigheden. Het kan helpen bij het reguleren van de menstruatiecyclus en het verminderen van symptomen van PMS.

Ashwaganda whole root extract is een natuurlijk supplement dat kan helpen om de gezondheid en het welzijn te verbeteren. Het kan helpen om de cognitieve functie te verbeteren, de cortisolspiegel te verlagen, de slaapkwaliteit te verbeteren, het immuunsysteem te versterken en de hormonale balans te verbeteren.


Voedingssupplementen kunnen ondersteunen bij het bereiken van een evenwichtiger voedingspatroon en bij het gevoel van een betere gezondheid en welzijn. We dienen bij Ashwaganda wel melden dat enige voorzichtigheid geboden is en we adviseren bij twijfel altijd om een arts te raadplegen. Voorzichtigheid wordt geboden bij mensen met hyperthyroïdie of een ernstige leverziekte met het gebruik van ashwagandha. Raadpleeg vóór gebruik uw arts of apotheker bij medicijngebruik (antidepressiva), een leveraandoening, een schildklieraandoening en/of gebruik van schildklierhormonen.