Verzending

Als je op werkdagen vóór 17:00 uur een bestelling plaatst en betaalt, dan verzenden wij jouw bestelling nog dezelfde dag. Dit betekent dat je je bestelling in 95% van de gevallen de volgende dag in huis hebt. Wij bieden supersnelle verzending in Nederland. Wij verzenden pakketjes niet alleen binnen Nederland, maar binnen heel Europa. Voor de verzending maken wij gebruik van de bedrijven als DHL en PostNL. Zij bieden ons de garantie dat de bestelling veilig en snel bij je thuis aankomt. Hieronder vind je een overzicht van de kosten en levertijden.

 Land  Verzendkosten  LevertijdGratis verzending
Nederland Brievenbus & Pakket Zending€ 5,991 tot 2 werkdagenVanaf € 75,-
België€ 8,992 tot 4 werkdagenVanaf € 100,-
Duitsland€ 8,992 tot 4 werkdagenVanaf € 100,-
Rest van Europa€ 16,992 tot 10 werkdagenVanaf € 150,-

Verzendmethoden

Al onze producten worden standaard met brievenbuspost of pakketpost verstuurd. De verzending binnen Nederland is bij een bestelling boven de € 75,-* geheel gratis. Je krijgt dan een Track & Trace nummer waarmee je op de website van DHL of PostNL kunt volgen waar jouw pakket zich bevindt.  De keuze voor PostNL of DHL is afhankelijk van de grootte en het gewicht van je bestelling.

Annuleringen

Als je een bestelling hebt gedaan en deze is nog niet verstuurd door ons dan kun je deze eenvoudig annuleren door een email sturen contact@vitalbynature.com

Zodra je verzoek is verwerkt door ons, krijg je een e-mail waarin wij de annulering bevestigen. Dat is het moment dat je bestelling succesvol is geannuleerd. De betalingsverplichting vervalt en eventueel betaalde bedragen storten wij binnen 5 werkdagen weer terug op je rekening.

Wettelijk vastgestelde bedenktijd

Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent over de producten die je bij ons bestelt. Je kunt je bestelling daarom binnen 14 dagen retourneren of ruilen. Voorwaarde hiervoor is wel dat het product onbeschadigd, ongebruikt en compleet is, uiteraard voor zover dit redelijkerwijs mogelijk is. Je stuurt het product terug in de originele verpakking, eventuele zegels dienen hierbij onbeschadigd te zijn. Na de termijn van 14 dagen is het helaas niet meer mogelijk om bij retournering het aankoopbedrag op je rekening terug te ontvangen. Mochten er na de termijn van 14 dagen problemen of klachten bij het product ontstaan, dan kun je met ons contact opnemen.

Wij betalen je terug zodra wij alles in goede staat hebben ontvangen en met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen of als de verpakking van het product beschadigd is , dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Wij vragen je dan ook de goederen, indien redelijkerwijs mogelijk, in originele verpakking te retourneren. Bij gebruikssporen op de goederen krijg je van ons een deelvergoeding. Producten die speciaal voor je zijn vervaardigd (maatwerk), zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht.

Uitsluiting van herroepingsrecht

Niet alle producten kunnen worden geretourneerd. De volgende producten vallen niet onder de bedenktijd: 

• 100% natuurlijke thee producten waarvan de verzegelde verpakking is verbroken

Kosten van retourneren

Het retour sturen van je bestelling doe je voor eigen kosten en is op eigen risico. Zorg altijd voor een bewijs van versturen. Je bent altijd zelf verantwoordelijk dat wij je retourzending ontvangen.

Indien je een gedeelte van je bestelling wilt retourneren en het uiteindelijke aankoopbedrag daardoor lager is dan € 35,00 dan worden de verzendkosten alsnog in rekening gebracht. Deze verzendkosten worden dan in mindering gebracht op het te crediteren bedrag.

Als je je bestelling wilt ruilen of retourneren, vragen wij je het aangeschafte product samen met een kopie van je aankoopfactuur aan ons terug te sturen. Wanneer wij je retour indien redelijkerwijs mogelijk zonder schade en indien mogelijk in originele verpakking retour hebben ontvangen, sturen wij een nieuw product naar je op of verwerken we je terugbetaling.
Bijvervanging wordt een eventueel prijsverschil wordt uiteraard teruggestort op je rekening.

Wij wachten met terugbetalen tot wij de producten in ontvangst hebben genomen, of wanneer je hebt aangetoond dat je de producten terug hebt gestuurd (en volgens de Tracking informatie bij ons afgeleverd zouden zijn, in geval van ‘interne vermissing’). De kosten voor het terugsturen van de producten zijn altijd voor eigen rekening. Ook ben je aansprakelijk voor eventuele waardevermindering van de producten die je terugstuurt, die het gevolg is van het gebruik daarvan, welke verder gaan dan nodig is om de aard, kenmerken en werking vast te stellen. Ga dus ook zo voorzichtig mogelijk om met niet alleen het product maar ook de verpakking ervan.

Het kan tot 10 werkdagen duren voordat retouren verwerkt zijn. Zodra je retour verwerkt is, ontvang je bericht van ons. We vragen je vriendelijk rekening te houden met deze termijn.

Retouradres

Vital by Nature
Minckelersstraat 7
5916 PE Venlo
Nederland